Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Biztonsági övvel az infosztrádán

 

hog5kcp.gifA Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány és a Magyar Könyvtárosok Egyesülete együttműködésében a “Biztonsági övvel az infosztrádán”program keretében számítógépek kerültek kihelyezésre:

 

 

 

2008. június 6. Borsod-Abaúj-Zemplén megye

 Az átadási ünnepségre a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárban került sor, /Miskolc/az Ünnepi Könyvhét rendezvényeként. Horváth Orsolya, és Mayer Diána a Kék Vonal Alapítvány munkatársai tájékoztatást adtak az Alapítvány szolgáltatásairól, és egy nagyon jó hangulatú játékos vetélkedőt tartottak a gyerekeknek.

 

Számítógépet kaptak:

 Miskolci kistérség: Arnót, Köröm, Sajóbábony

 Abaúj-Hegyközi kistérség: Boldogkőváralja, Zsujta

 Szikszói kistérség: Szikszó, Halmaj, Rásonysápberencs 

Mezőkövesdi kistérség: Sály Községi Könyvtár, Sály Gyermekotthon 

Mezőcsáti kistérség: Ároktő, Mezőcsát 

Szerencsi kistérség: Tiszalúc 

Tiszaújvárosi kistérség:Hejőbába, Kesznyéten

 

 Június 23. Jász-Nagykun-Szolnok megye

 Az átadás az MKE Jász-Nagykun-Szolnok megyei Szervezete és a Verseghy Ferenc Megyei Könyvtár és Művelődési Intézet szakmai napja keretén belül valósult meg.  

Helyszín: Verseghy Ferenc Megyei Könyvtár és Művelődési Intézet, Szolnok

A szakmai nap keretén belül Nagy Anikó főtitkár előadást tartott az MKE aktuális programjairól. Budavári Klára tájékoztatott a MKE Gyermekkönyvtáros Szekció legfrissebb híreíről. Papp Zsuzsanna és Mayer Diána pedig a "Biztonsági övvel..." program részleteíről beszélt. A szakmai napról készült képek megtekinthetők: http://www.vfmk.hu/node/579

   
Számítógépet kaptak:   

Cibakháza, Csépa, Fegyvernek, Jászivány, Jászszentandrás, Jásztelek, Kőtelek, Öcsöd, Örményes, Pusztamonostor, Rákóczifalva, Rákócziújfalu, Szelevény, Tiszaderzs, Tiszainoka, Tiszajenő, Tiszaszőlős, Tiszavárkony, Jászalsószentgyörgy, Jászdózsa, Szászberek.

 

  onlineadomanyozas.jpgA program célja: azokat a gyerekkönyvtárakat számítógéppel segíteni, ahol a gyerekek használatára nincs külön számítógép. Mindezt annak érdekében, hogy azok a gyerekek, akiknek otthon nincs számítógépük, a számítógéppel találkozzanak, egy hozzáértő, fölkészült felnőtt mellett a biztonságos internetezést megismerhessék.  

 

Az adományozott számítógépek segítségével a gyerekek barátkozhatnak a számítástechnikával, az információszerzés jó gyakorlatával (lehetőségek és veszélyek megismerésével), a gyerekkönyvtáros (és ha szükséges középiskolás önkéntes) felkészültségével, ismereteivel, odafigyelésével támogatja ezt a folyamatot.

 

Azok a gyerekkönyvtárak jelentkezhettek a programunkba, amelyek:

-          nincs a gyerekek használatára számítógép a könyvtárban,

-          van a számítógéphez felhasználói szinten értő dolgozójuk, aki vállalja a programban való részvétel feltételeit

-          vállalják, hogy a gépet csak a gyerekek használatára tartják fenn, és a gyerekek ingyenesen használhatják,

-          és vállalják, hogy a gép(ek)et szállításkor azonnal üzembe lehet helyezni (a  megfelelő hely, stb., a szállítás napjáig).

 

Az adományozandó gépek száma: kezdetben könyvtáranként 1 gép (a későbbiekben, a lehetőségek javulásával emelhető)

 

A programban együttműködő partnerek:

 

1./ Partner, aki vállalja: a használt számítógépek beszerzését, felújítását, jogtiszta szoftverrel (Linux programmal vagy Microsoft) ellátását.

2./ Magyar Könyvtárosok Egyesülete Gyermekkönyvtáros Szekció vállalja, a feltételek szerinti gyerekkönyvtárak megkeresését, és hogy az összegyűjtött listát rendszerezve, a Kék Vonalnak átadja, szükség szerint informatikai segítséget ajánl fel

3./ Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány a résztvevőket felkutatja, a programot koordinálja, a feltételeket ellenőrzi, az együttműködés szerződésben való rögzítését elősegíti, minden érdemi változásról értesíti a résztvevőket, honlapján a program szereplőinek említésével folyamatos tájékoztatást ad a program fejlődéséről

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

KépgalériaStatisztika

Online: 3
Összes: 410170
Hónap: 2647
Nap: 30