Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kép

 

IX. Győri Könyvszalon

 

 2009.10.02-04.

Nagy sikerrel zárult a IX. Győri Könyvszalon hétvégi programsorozata.  Több ezren látogattak el a standokhoz, és lapozták fel a félszáz kiadó ajánlatait. A programok iránt sokan érdeklődtek: a Kaláka koncerten a kisgyermekes családok megtöltötték a színház nézőterét. A felnőtteknek szóló irodalom is nagy közönséget vonzott:  például a Műhely c. folyóirat ünnepi, Radnóti számának bemutatóján a nézők fele  kívül rekedt a pódiumszínpadon.

Teljesült a Könyvszalon szervezőinek várakozása: idén a gyermekek olvasóvá nevelését állították a középpontba, s ennek megfelelően a látogatók közül a legkisebbek érdeklődtek a legnagyobb számban a rendezvény iránt. A Kaláka koncerten az apróságok bizonyították is, milyen jól érzik magukat "az írott szó otthonában".
Sok felnőtt gyűlt össze Spiró György Kisfaludy-terembeli estjére is. Az író Álmodtam neked c. hangoskönyve bemutatójára érkezett a szalonra. A megváltozott olvasói elvárásokról, a magyar nyelv megújításáról is elmondta véleményét.

A száznál is több kiadó ajánlatából Jókai Anna, Vámos Miklós és Háy János könyvei fogytak a legjobban, de a helyi szerzők standjánál is állandó tömeg jelezte az érdeklődést. A Műhely című folyóirat különszámának bemutatója is sokakat vonzott.

A kiadvány a legújabb elemzéseket, versértelmezéseket közli, és exkluzív fotókat ad közre a tragikus sorsú költőről, akinek a derűs oldalát tárja az olvasók elé e válogatásban.

A Győri Könyvszalon keretében került megrendezésre „Az olvasó gyermek” c. konferencia a MKE és a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár közös szervezésében.

2009.október 2.  

Helyszín: Győri Nemzeti Színház

Köszöntőt mond: Bakos Klára, Magyar Könyvtárosok Egyesületének elnöke

Gyermek és /vagy kötelező irodalom. Előadó: Péterfi Rita szociológus, OSZK Könyvtári Intézet munkatársa. Előadás szövege: http://www.tanszertar.hu/eken/2009_02pr/_0902.htm

Antiutópiák a modern gyermekirodalomban. Előadó: Gombos Péter,  gyermekirodalom kutató: https://gykszekcio.eoldal.hu/archiv/uploaded/61

Horror a gyermekirodalomban. Előadó: Budavári Klára, MKE Gyermekkönyvtáros Szekció elnöke. Előadás szövege: https://gykszekcio.eoldal.hu/archiv/uploaded/52

Az olvasásról pszichológus szemmel. Előadó: Ranschburg Jenő pszichológus  

Beszélgessünk a gyerekkel! - Beszélgetés Ranschburg Jenő pszichológussal /video/
http://www.hircity.hu/szorakozas/93432
Forrás: Hircity
 
 
 

 

 

 

 
 

KépgalériaStatisztika

Online: 1
Összes: 410170
Hónap: 2629
Nap: 30