Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rólunk

iro-konyv.gifA Magyar Könyvtárosok Egyesülete Gyermekkönyvtáros Szekciója már 45-ik éve áll a gyerekkönyvtárak, gyerekkönyvtárosok szolgálatában. Országos szakmai szervezet, melyhez Magyarország összes megyei, városi, községi gyerekkönyvtára, gyerekkönyvtárosa tartozik. Összefogja a könyvtárak módszertani munkáját, továbbképzéseket, konferenciákat tart, tapasztalatcseréket biztosít, a gyerekkönyvtárosok munkáját segítő kiadványokat ad ki.  

 

 

    Az elmúlt évek során már többféle témával foglalkoztunk konferenciáink kapcsán: Erich Kästner emlékkonferencia; Számítógép és új ismerethordozók a gyermekkönyvtárakban; Személyiségfejlesztő tréning; Játék a könyvtárban; A hátrányos helyzetű gyermekek könyvtári ellátása; Gyerekek és fiatalok az EU-ban - hogyan érinti a gyerekeket, a kultúrát, a könyvtárakat az EU?; A hozzájuk vezető út nem szavakkal van kikövezve - Mit tehetünk, teszünk a fogyatékkal élő és a hátrányos helyzetű gyerekekért?; Együtt egymásért! Kommunikáljunk még sikeresebben!; Játék és tudástár: a könyvtár!; Napjaink gyermekkönyvtára változó világunkban.   

        2005-ben sikeres, egész éven átvonuló Nagy Könyvvel kapcsolatos programsorozatot tartottunk az NKA támogatásával. A projektben 23 közművelődési és iskolai könyvtár, és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Gyerekkönyvtáros Műhelyhez tartozó könyvtárak vettek részt, folyamatosan színvonalas programokat tartottak.       

        2005.szeptember 30-án csatlakoztunk a Magyar Olvasástársaság által meghirdetett Népmese Napjához, ezen a napon egyidőben 60 megyei, városi, községi és iskolai könyvtárban várták a gyerekeket mesével, programokkal. 2006-tól minden évben hagyományteremtően számos könyvtárban folytak a programok.

 

     2009-ben csatlakoztunk az IBBY által szervezett "A mese útja Magyarországon" országos olvasásnépszerűsítő programhoz. A Gyermekkönyvtáros Szekció a 13 hónapos eseménysorból 2010. áprilisát vállalta fel programgazdaként: Az Óperencián túl.

 

    2010. november 6-án csatlakoztunk a Magyar Olvasástársaság Olvasó-társ országos olvasásnépszerűsítő programjához. Számos könyvtárban azóta is folynak a felolvasások, mesélések hátrányos helyzetű, vagy roma gyermekek számára.

 
 

KépgalériaStatisztika

Online: 1
Összes: 410170
Hónap: 2641
Nap: 30